2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Akcija- Renkuosi gyvybę!

... Kai kas nors man vis pabando užduoti klausimą: "O ką tu pati padarei, kad kas nors vyktų ir keistųsi?.." Aš jau turiu keletą tvirtų atsakymų. Nieko ypatinga, tiesiog organizuoju akcijas, stengiusoi atkreipti žmonių dėmesį, tiesiog stengiuosi nelikti abejinga kitų širdgėlai ir klausimams. Kartais į kai kuriuos klausimus sunku rasti atsakymų, bet... visuomet atsakingai pagalvoju- gal tas atsakymas, kad ir trumputis ir bus vieninteliu šiaudu, kuris padės išplaukti iš dvejonių ir klausimų sūkurio?
  Taip nuo pernai metų mano gyvenime atsirado akcija "Renkuosi gyvybę". Kaip mamai, kaip pilietei, kaip žmogui ir netgi kaip socialinei pedagogei man tai labai svarbu. Svarbu, nes kasmet dėl abortų Lietuva netenka beveik pusės tokio miestelio kaip Biržai, Pasvalys, Kupiškis... Šiais metais oficialiais duomenimis Lietuva neteko 5231 gyvybės. Tai tik oficiali statistika. Įsivaizduokite- kiek klegesio, skambaus juoko padaugėtų vaikų darželiuose, mokyklose... Abortų statistika yra žiauri. Ji žiauresnė nei savižudybių skaičiai ir autovykiuose žuvusių skaičiai. Kaip retai mes apie tai susimąstome, pagalvojame... ir net nenutuokiame kiek aplinkui mus moterų nešiojasi šitą skausmą savo viduje. Visam laikui.
  Tikiuosi, kad ši graži akcija atvers širdis ir akis, padės sugrąžinti šeimoms ir būsimiems tėveliams pagarbą gyvybei, meilę savo brangiausiam kūriniui- vaikui.
  Juk jei mūsų tėveliai būtų pasirinkę kitaip- šiandien nebūtų kas uždega tūkstančių liepsnelių ir tie gyvybės medžiai nesikerotų visoje Lietuvoje...
  Šiemet šią gražią akciją mūsų Biržų rajone minėjome sakralioje vietoje- bažnyčios šventoriuje. Kunigas Ernestas Želvys net nedvejodamas priėmė mus ir kvietė prisijungti visus, neabejingus Gyvybei. Šiemet mūsų medis kur kas labiau išaugęs nei pernai. Tikiuosi pavyks jį auginti kasmet, tuo pačiu mažinant tuos baisius statistinius skaičius už kurių- galėję gimti, galėję gyventi... tačiau pasmerkti vaikai. Tūkstančiai vaikų.

 dalinuosi keletu akimirkų :)





http://gyvybe.lt/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą