2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Šiandienos temos pavadinimo nebus

  Sveiki. Sėdžiu anksčiausią rytą prie pc, skaitau, žiūrinėju savo socialinius tinklus, permetu akimis naujienas... Tik ne taip vadinamus dienraščius (labai retai paskaitau dienraštines naujienas, poilsiui po darbo peržiūriu tv žinias- su kapu dienos informacijos). Kur baigiau? Kad sėdžiu socialiniuose tinkluose ir permetu akimis kas gero vyksta. Po 15 minučių suprantu,kad arba reikia eiti dar numigti (šiaip ar taip- ketvirta valanda ryto), arba eiti pabaigti nebaigtus darbus. Nusprendžiu baigti darbus, bet prieš tai prisėdu parašyti žinutę į savo tinklapiuką :D
  Taigi. Kodėl tie mūsų vaikai tokie lėkšti ir paviršutiniški? Nenorintys ir negebantys ieškoti gyvenimo prasmės knygose... neimantys pavyzdžio iš suaugusiųjų... ir išvis- kokios materijos jų galvelėse sukasi?
  Grįžkim prie socialinių tinklų, žinių ir dienraščių. Pačios garsiausios žinios vakar buvo dvi- kaip viengungis Klūnis vedė (šiandien pilnas internetas paakčiojimų ir paochčiojimų apie naująją stiliaus ikoną (Klūnio žmoną),apie vestuves ir pan.) Antra naujiena- ne tokia linksma, bet puikiai atspindinti kas mums svarbiausia- visą dieną taip ir skalambijo apie nevykusį monstrų pasirodymą, kurio metu buvo sutraiškyti žmonės. Liūdna. Labai. Bet manau greit pasirodys naujas kompiuterinis žaidimas- traiškyk zombius su monstre truck. Sakote- per riebiai aš čia? Kažin... Nei vienos geros,TIKROS gražios naujienos. Įspūdis toks, kad tokių naujienų Lietuvoje apskritai nėra.  Kažkas tuokiasi, kažkas skiriasi, kažkieno pinigus skaičiuoja, o dar labai aktualūs ir svarbūs patarimai kaip susirasti meilužį, meilužę, kaip prisivilioti mylymąjį, atvilioti, nuvilioti svetimą ir kur geriausi išpardavimai... Och, kiek NAUJIENŲ...
 Dar paskaitykim komentarus po kitokiomis, ne tokiomis spūdingomis naujienomis, peržvelkime antraštes ir suprasime- pati tikriausia tuštybės mugė, Svarbiausia- smurtas, o jei ne smurtas, tai visokio plauko stilius, žinios su žodžio šaknimi "seks" ir "elito" gyvenimas.
  Peržvelkite savo vaikų socialinius tinklus. Ten daug įdomių dalykų galima rasti (tiesa,esu tikra, kad netgi neįsivaizduojate KOKIUOSE tinklapiuose galite rasti prisiregistravusį savo vaiką pačiais keisčiausiais pseudonimais).  Bet ant vaikų nepykite. Jie tėra tik mūsų veidrodėliai, kuo tiksliausiai atspindintys mūsų pačių būtį ir gyvenimą. Sakote vaikams šiandien svarbiausia tik brangūs žaisliukai? Peržvelkime savo spintas, perkaustykime rankines, apsižvalgykime. Ar tik mes patys pirmiausia nesame įkalinti savo reklaminiame gyvenime? Ir- svarbiausia,atvirai sau pasakykime- ar tik mes patys ir nebrukame viso šito vaikams? Būkime sąžiningi patys sau ;) Bent kartą.

 Kaip dažnai apkabinate savo vaiką? Kada paskutinį sykį sakėte,kad mylite? Kada buvote kartu pasivaikštinėti ar ramiai išgėrėte sykiu arbatos, aptardami dienos naujienas? Kiek laiko vakar kalbėjotės su vaiku? Ar užteko septynių minučių? (Turbūt pamenate garsųjį tyrimą,kai per visas žiniasklaidos priemones buvo garsiai deklaruota,kad lietuvaičiai teskiria septynias minutes bendravimui su vaiku per dieną? ). Ar iš tiesų nuoširdžiai domitės kas vyksta jūsų vaiko gyvenime? Ar pažįstate jo draugus?

 Šiandien linkiu praleisti mažiau laiko skaitant ar žiūrint visiškai tuščias "naujienas", rašant visiškai...hmmm..kaip čia pasakius... nereikšmingus komentarus... verčiau tą laiką skirkite pokalbiui su vaiku ;) Tiesa, jūsų atžala gali būti kiek nustebusi ;) Kodėl jus ištiko bendravimo priepuolis. Gali netgi žiūrėti į šią iniciatyvą kiek "skersai" ir nepatikliai :)

  Bet nesijaudinkite, geri įpročiai greit randa savo vietą kasdieniame gyvenime ;) Linkiu geros dienos ir turiningo vakaro ;)

(foto iš pinterest.com)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą